Jak řídit v USA?

Chci řídit v USA, ale co všechno potřebuji?
Víte, že pojedete do USA a bádáte, zda nebudete potřebovat zařídit něco navíc k českému řidičáku? Jasně, budete potřebovat mezinárodní řidičský průkaz. Když se podíváte na český řidičák, je jen v češtině. Minule jsem s ním měla problémy v zahraničí, koukali na to, zda je to opravdu nějaký doklad. A pánové v USA by to nepoznali také. Takže si musíte před půjčením auta v USA zařídit takovou knížečku, který jde dle Ženevské úmluvy, jak vám paní na přepážce při předání řekne.


Není to nic složitého ani pomalého. Stačí vám 50 kaček, propiska (ta vlastně ani ne) a zajít si tam, kde vám dali řidičák. V Praze je to Magistrát. Přijdete, na informacích si vyzvednete papír o žádosti o mezinárodní řidičák a pak už jen čekáte na přepážku. Vyplníte, dáte občanku i řidičák, poslušně zaplatíte pak 50 korun, úřednice vám mezi tím řidičák připraví, nalepí fotku a vy se podepíše a můžete frčet.

Sranda stojí 50 korun a platí jeden rok. Uvnitř knížečky najdete vysvětlení například v angličtině, francouzštině, španělštině, ale i turečtině. Tak proč to nevyužít a nezačít cestovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat